Dinsdag 3 December 2019 - 08:30   I   Foto: Facebook   I   Bron: HLN  I   door Redactie

Gezin van betreurde Christophe Lambrecht heeft het er zeer moeilijk mee: “Het heeft enorme proporties aangenomen”

Gezin van betreurde Christophe Lambrecht heeft het er zeer moeilijk mee: “Het heeft enorme proporties aangenomen”

Op 5 mei van dit jaar stierf radiomaker Christophe Lambrecht erg onverwacht aan een hartstilstand. Zijn zoontje Maurice (5) organiseerde – met het oog op De Warmste Week – een fuif in ere van zijn betreurde vader.

Het verlies van Christophe, vader van drie, weegt nog zwaar op het gezin. “Het blijft moeilijk”, vertelt zijn vrouw Anda Ackx. “Maar we proberen die nare gebeurtenis om te zetten in iets positiefs. En zo is dit idee klein begonnen, maar heeft het enorme proporties aangenomen”, lacht ze.

Maurice wilde namelijk eerst geld inzamelen door met zijn gitaar op straat een liedje te spelen. “Maar we wonen in een straat waar niet veel passage is”, zegt Anda. “Dus ik vroeg hem of hij iets anders wilde doen. En hij kwam meteen met het idee van een kinderfuif.” Waarom net een fuif? “Omdat mijn papa een erg goede dj was en hij heel graag muziek hoorde”, vertelt Maurice in HLN.

Verdrietig

Het feestje ging door in de feestzaal van het Altena Instituut in Kontich en de opbrengst van de fuif gaat naar de Belgische Cardiologische Liga. “Toen mijn papa zijn hart plots stopte met kloppen, was ik heel verdrietig. Ik wil ervoor zorgen dat geen enkele andere papa zijn hart plots stopt met kloppen”, aldus Maurice.

De school en de leerkrachten van Maurice twijfelden geen seconde om te helpen en sprongen meteen op de kar. De leerkrachten en ouders van leerlingen maakten soep, cupcakes, frietjes en hotdogs. Ook VTM-presentator Matthias Coppens, zijn zoontje Marcel (10) en Siska Schoeters en haar gezin waren aanwezig.

De Warmste Week

Christophe Lambrecht was één van de presentatoren van de eerste editie van ‘Music For Life’ in 2006. Dankzij Maurice doet de school sinds vorig jaar ook mee. “Hij sprak heel vaak over de Warmste Week”, vertelt directrice Tine Van Roosenbroek. “Dat zette ons aan het denken. Als een jongetje van toen vier jaar zo praat over goede doelen, kan je als volwassene niet achterblijven. Christophe bracht altijd de banners. Zo leerde ik hem kennen als een warme, lieve man en prachtige vader."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Christophe Lambrecht  I  shownieuws  I  Music For life