Dinsdag 3 December 2019 - 09:00   I   Foto: Jellypages  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Ontploffing in Wommelgem: dit weten we tot dusver

Ontploffing in Wommelgem: dit weten we tot dusver

Ontmijningsdienst DOVO en de politie zijn in Wommelgem ter plaatse nadat een luide knal werd gehoord in de omgeving van de Melkerijstraat. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In de nacht van maandag op dinsdag werden de buurtbewoners van de Melkerijstraat omstreeks 4.30 uur opgeschrokken. “Het gaat om een appartementsgebouw met vijf wooneenheden”, zegt commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos. “De inkomhal is alvast beschadigd geraakt, bij daglicht zal de precieze schade allicht duidelijker worden. Het gebouw is ontruimd en er is buiten een perimeter ingesteld.”

De lokale politie van de zone Minos zegt dat het wellicht weer gaat om een granaat die naar een woning is gegooid. Of er opnieuw een link is met het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen en omgeving, is niet bekend. Wél weten we dat er in ieder geval geen gewonden zijn gevallen.

Incidenten

De voorbije week waren er meerdere gelijkaardige incidenten in Antwerpen. Donderdag werd een woning beschoten op de Oudebaan in Ekeren, al was dat mogelijk een vergissing van de dader. Enkele dagen later werd namelijk opnieuw een huis beschoten op de Oudebaan, maar ditmaal in Wilrijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen  I  granaat  I  n365  I  Wommelgem