Dinsdag 3 December 2019 - 09:00   I   door Redactie

'Wedstrijden Jupiler Pro League verdwijnen wellicht op Telenet, Proximus en Vier'

'Wedstrijden Jupiler Pro League verdwijnen wellicht op Telenet, Proximus en Vier'

In januari wil de Pro League een beslissing nemen over het nieuwe televisiecontract. Het is goed mogelijk dat dat slecht nieuws is voor Telenet, Proximus en Vier. Zij dreigen de uitzendrechten immers te verliezen.

De Pro League, de verzameling van de Belgische profclubs, hoopt straks meer dan 100 miljoen euro te verdienen aan het nieuwe contract van de voetbalrechten in ons land. Een probleem voor Telenet en Proximus, want zij gaven al aan niet meer dan de 80 miljoen van het vorige contract te willen te betalen. En dus verdwijnen de wedstrijden wellicht op die zenders.

Interesse uit alle hoeken

Ook Vier kan zijn uitzendrechten kwijtspelen. De samenvattingen van de wedstrijden kunnen immers ook naar een andere zender verhuizen. Volgens Het Nieuwsblad kunnen de kandidaten uit alle hoeken komen. "Het Spaanse ­Mediapro, het Amerikaanse Fox (ook al in Nederland), het nu al aanwezige Eleven Sports, telecomoperator Orange, de internetsite DAZN, krantenwebsites, zelfs Facebook en Google... ze worden allemaal gezien als kandidaat-rechtenhouders", schrijft de krant.

"De nieuwe tender bevat liefst elf verschillende loten. Gaande van klassieke pakketten, zoals de live-uitzendingen, samenvattingen (nu op de commerciële zender Vier) en de maandagtalkshow (nu Extra Time) tot een aantal nieuwe aanbodformules. De ­tenderprocedure loopt tot half ­januari. Kandidaat-rechten­houders hebben dus zes weken de tijd om de elf verschillende loten te bestuderen en voor één of meerdere ervan te bieden", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal