Dinsdag 3 December 2019 - 11:00   I   Bron: Cycling.be  I   door Redactie

Mathieu van der Poel grijpt noodgedwongen in: “Anders lukt het nooit”

Mathieu van der Poel grijpt noodgedwongen in: “Anders lukt het nooit”

Mathieu van der Poel is een waar fenomeen. Wat maakt de Nederlandse alleskunner nu zo anders, en beter, dan de rest?

Dat vroeg Cycling.be aan Kristof De Kegel, performance manager bij de ploeg van Mathieu van der Poel: Corendon Circus. Talent is lang niet de enige factor, zo blijkt. "Zijn talent wordt mee bepaald door het feit dat zijn lichaam enorm plastisch is", legt De Kegel uit. Zijn lichaam past zich met andere woorden veel sneller aan.

Ook zijn de trainingen van MvdP, wegens de verschillende disciplines die hij in het wielrennen uitoefent, veel meer afgebakend. Tot op de seconde: 40 seconden aan die intensiteit, 20 seconden aan die intensiteit... "Dat zou nooit gewerkt hebben zonder een geleidelijke introductie. Teammanagers Christoph en Philip Roodhooft hebben Mathieu kunnen overtuigen van het nut van een planmatige aanpak”, zegt de performance manager.

Trainingsmachine

“Op die manier was er voor mij ruimte om iets toe te voegen aan het reeds geleverde werk. Maar als de atleet niet bereid is om mee te gaan in een bepaald verhaal, dan lukt het nooit. In het begin heb ik mezelf ook de vraag gesteld of Mathieu wel 'kneedbaar' was, maar ook op dat vlak is hij een modelatleet. Samen hebben we van hem een echte trainingsmachine gemaakt”, besluit De Kegel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport