Dinsdag 3 December 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Standaard  I   door Redactie

Alexander De Croo haalt zwaar uit: “Kan je daar wel een stabiele regering mee vormen?”

Alexander De Croo haalt zwaar uit: “Kan je daar wel een stabiele regering mee vormen?”

Gisteren liet Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten nog optekenen dat zij zich niet zal laten opjagen. Federaal onderhandelaar Alexander De Croo (Open VLD) volgt haar daarin.

"Met wie kan je een ernstig economisch zinvol beleid voeren: dat is voor ons het belangrijkste voor ons”, zegt De Croo in De Standaard. Over de onderhandelingen met informateur Paul Magnette zegt hij: “We kijken met een kritische blik naar de verschillende opties. Nu is het belangrijk wat een volgende regering gaat doen. We willen met partijen spreken over welk beleid er kan komen. Waar we de meeste inhoudelijke punten mee gemeen hebben: die keuze zullen we maken."

Is er dan nog sprake van paars-geel? “Mocht paars-geel er komen, dan is de vraag: kan je daar een stabiele regering mee vormen die de nadruk legt op sociaal-economische hervormingen? Voor ons is de maatstaf een ernstig, economisch zinvol beleid”, aldus De Croo. Voorbije zaterdag zaten Open VLD en MR nog samen. Toen dat uitlekte, konden de partijen N-VA en CD&V daar allerminst mee lachen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Alexander De Croo  I  n365  I  N-VA  I  Open VLD