Opmerkelijke beslissing over de toekomst van Michel Lelièvre, kompaan van Marc Dutroux: “Het is voor de veiligheid van andere mensen” Royalty
Royalty

Opmerkelijke beslissing over de toekomst van Michel Lelièvre, kompaan van Marc Dutroux: “Het is voor de veiligheid van andere mensen”

Opmerkelijke beslissing over de toekomst van Michel Lelièvre, kompaan van Marc Dutroux: “Het is voor de veiligheid van andere mensen”

Michel Lelièvre heeft naar verluidt onderdak gevonden in een Brussels opvangtehuis voor daklozen. Hier zou hij verblijven omdat niemand hem als huurder wil. Dat meldt HLN.

Benjamine Bovy, de advocate van Lelièvre, wil evenwel niet bevestigen. “Voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van andere mensen. Sommigen zijn in staat om hem daar op te wachten en te lynchen. Dat is strafbaar, en ik zou niet willen dat die mensen zelf naar de gevangenis moeten."

Lelièvre werd in 2004 veroordeeld tot 25 jaar celstraf vanwege zijn betrokkenheid bij ontvoeringen van An Marchal (18), Eefje Lambrecks (19), Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14). Eind september besliste de strafuitvoeringsrechtbank dat hij onder strikte voorwaarden mocht vrijkomen.

Integreren

Een van die voorwaarden – een vaste verblijfplaats zoeken – bleef echter moeilijk. Daarom verblijft de vroegere kompaan van Marc Dutroux nu in een daklozencentrum. Hij zal daar een paar maanden kunnen blijven terwijl hij stap per stap zal proberen te re-integreren in de samenleving.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws