Dinsdag 3 December 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert schiet met scherp: “Dat hadden Sven Nys of ikzelf vroeger eens moeten proberen”

Niels Albert schiet met scherp: “Dat hadden Sven Nys of ikzelf vroeger eens moeten proberen”

Naar wekelijkse gewoonte laat Niels Albert zijn licht schijnen over wat hem bezighoudt in het veldritmilieu. In zijn column in Het Laatste Nieuws merkt hij een negatieve trend op.

"Geen Mathieu van der Poel en geen Eli Iserbyt zondag in de kuil van Zonhoven”, begint Albert. “Daarmee wordt één van de mooiste veldritten van het seizoen - een klassieker, zeg maar - totaal onthoofd. En bij uitbreiding ook het Superprestigeklassement, dat dé twee toonaangevende figuren van de eerste crossmaanden zichzelf compleet buitenspel ziet plaatsen."

“Je kan dat betreuren. Daar moord en brand over schreeuwen. Maar eigenlijk zat dit er gewoon al heel lang aan te komen”, vindt de voormalige wereldkampioen. “Renners delen hun seizoen meer en meer in naar eigen goeddunken. Ze maken keuzes. Selecteren. Schrappen. Nys, Stybar, Boom, Wellens en ik hadden het tot enkele jaren geleden eens moeten proberen."

Trendbreuk

“Van ons werd simpelweg verwacht dat we van half september tot eind februari overal opdaagden en het beste van onszelf gaven. Een ‘no-show’ werd ons niet in dank afgenomen. Soit, tijden zijn veranderd. Een trendbreuk heeft zich onvermijdelijk ingezet. Veldrijden is anno 2019 niet meer wat het is geweest”, besluit Albert.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Sven Nys