Dinsdag 3 December 2019 - 14:00   I   door Redactie

Kompany en Vercauteren botsen bij Anderlecht: ‘Hij wil dat absoluut niet’ 

Kompany en Vercauteren botsen bij Anderlecht: ‘Hij wil dat absoluut niet’ 

Of het huwelijk tussen Frank Vercauteren en Vincent Kompany stand gaat houden, moet nog blijken. De slechte resultaten helpen alleszins niet echt...

Volgens Het Nieuwsblad botst het op verschillende vlakken tussen Vercauteren en Kompany. De krant ziet flink wat verschillen tussen de visie van de trainer en die van de speler-manager.

"Kompany wil veel volk voor de bal, Vercauteren houdt er liever mensen achter", schrijft Het Nieuwsblad. "Daarom stelt de ervaren coach liefst twee controlerende middenvelders op. Anders ligt er bij elk balverlies een zee van ruimte voor de defensie. Zo was bij de 2-0 van Oostende geen enkele Anderlecht-middenvelder tijdig terug."

"Dat blijkt overmoedig van Kompany"

"Akkoord, Kayembe is technisch geen kraan en gaf verloren ballen tegen Kortrijk, maar hij liep de gapende ruimtes wel toe. Vercauteren zette een reeksje neer met twee controleurs: waarom stap je daar dan weer van af? Omdat Kompany het anders ziet. In topvorm steekt hij er in België met kop en schouders bovenuit en dan denkt de ervaren rot dat hij van achteruit de hele ploeg in balans kan houden. Dat blijkt overmoedig", besluit de krant.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport