Marc Coucke zorgt mogelijk opnieuw voor opvallend ontslag bij Anderlecht Sport
Sport

Marc Coucke zorgt mogelijk opnieuw voor opvallend ontslag bij Anderlecht

Marc Coucke zorgt mogelijk opnieuw voor opvallend ontslag bij Anderlecht

Het is al een heel seizoen lang crisis bij RSC Anderlecht. De sportieve prestaties blijven uit, maar ligt het probleem wel bij de spelers?

Volgens Ludo Vandewalle, Chef voetbal bij Het Nieuwsblad, loopt er flink wat mis bij paars-wit. "Het zit verkeerd op andere niveaus bij Anderlecht. De trainersstaf zit eivol en het is voor de spelers even onduidelijk wie wat beslist als voor de buitenwereld. Wat men ook beweert. In de top is er te veel geswitcht van visie", aldus Vandewalle.

"Van de weg van Luc Devroe (nog maar een jaar geleden) naar Frank Arnesen over die van Vincent Kompany naar Frank Vercauteren en weer naar Kompany. Niemand kan iets hebben tegen de lovenswaardige en volledige op het paars-witte DNA geënte visie van Kompany. Die visie moet overeind blijven, het is de toekomst. Hiervoor is geen plan B. Het zou ook gek zijn weer een andere weg in te slaan."

Nieuw ontslag?

Vandewalle is wel van mening dat er een en ander moet veranderen. Na de nederlaag in Oostende zou Coucke kunnen uitpakken met nieuwe (en opvallende) ontslagen. "Er zijn correcties nodig, want de uitvoering is zelfs los van de resultaten nog altijd slecht. Aanvankelijk kon je nog begrip opbrengen voor de tijd die de implementatie van zo'n systeem nodig heeft. Maar drie maanden verder en na de komst van Vercauteren is er nog altijd geen verbetering. Geblesseerden, een terugval van de jongeren..."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws