Financiële cijfers van Club bekend, straatlengte voorsprong op Anderlecht Sport
Sport

Financiële cijfers van Club bekend, straatlengte voorsprong op Anderlecht

Financiële cijfers van Club bekend, straatlengte voorsprong op Anderlecht

Zowel op als naast het veld gaat het uitstekend met Club Brugge. Het Laatste Nieuws kreeg een inkijk in de boekhoudkundige cijfers en die zijn indrukwekkend.

Club Brugge draaide vorig seizoen een totale omzet van 92,8 miljoen euro. Dat is voor de club een absoluut record. In België deed enkel Anderlecht met 104,5 euro in 2017 beter. Dat bedrag kwam er echter voornamelijk uit transferinkomsten. Dat is bij Club niet het geval.

De transfersommen van afgelopen zomer worden pas in het huidige seizoen verrekend. Dit keer haalde Club 'slechts' 20 miljoen euro uit transferinkomsten. De inkomsten kwamen er dankzij de Champions League, sponsoring en winstgelden. Bovendien bleven de kosten redelijk beperkt, waardoor er een winst van 10,9 miljoen euro kon genoteerd worden.

Als je weet dat de cijfers van Anderlecht momenteel dieprood kleuren, weet je dat de kloof tussen Club en RSCA alleen maar grote wordt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws