Woensdag 4 December 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Story  I   door Redactie

Zangeres Silvy De Bie breekt helemaal: “Dit is echt een traumatische gebeurtenis”

Zangeres Silvy De Bie breekt helemaal: “Dit is echt een traumatische gebeurtenis”

Silvy De Bie (38) brak dertig jaar geleden door als Silvy Melody. Zo was ze bijvoorbeeld te zien in de Nederlandse miniplaybackshow met Henny Huisman en daarna in de Kinderacademie met Walter Capieau.

"Heerlijk vond ik dat”, zegt Silvy in Story. “Ik wist als kind al dat ik zangeres wilde worden. Ik was betoverd door Olivia Newton-John, Madonna en andere zangeressen in die tijd. Op mijn zesde begon ik al met playbacken. Er ging geen weekend voorbij of ik stond met mijn halfzus ergens op een playback- of soundmixshow."

Toch was een leven in de spotlights op zulke jonge leeftijd niet evident. “In de lagere school was het fijn, maar in het middelbaar vonden ze me belachelijk”, vertelt de zangeres. “Ze pestten mij, misschien uit jaloezie. Er waren zelfs leerkrachten die mij het leven zuur maakten."

Trauma

“Tegenwoordig is het normaal dat kinderen hun dromen najagen, zoals in The Voice Kids, maar in die tijd was ik het enige kind in de showbizz”, herinnert Silvy zich. “Ik was anders dan de rest en werd dus anders behandeld. Ik heb me dat toen hard aangetrokken en hield er zelfs een trauma aan over. Ik veranderde in een schuchter persoon, maar intussen ben ik er wel helemaal overheen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Silvy De Bie  I  shownieuws