Donderdag 5 December 2019 - 14:30   I   door Redactie

"Niet Vanaken, maar hij is de grote favoriet om de Gouden Schoen te winnen"

Bij Club Brugge schuiven ze opnieuw Hans Vanaken naar voor om zichzelf op te volgen als Gouden Schoen. Daar denken ze bij Antwerp echter toch wel helemaal anders over.

Laszlo Bölöni is van mening dat niemand anders dan Mbokani de Gouden Schoen kan winnen. "'Mbo' moét de Gouden Schoen winnen. Ik ga niet zeggen dat hij de enige kanshebber is, ik hou bijvoorbeeld ook enorm van Samatta, maar Mbo heeft kwaliteiten die weinig aanvallers hebben. Wat hij nu toont... Ik geloof echt dat hij de grote favoriet is, het zou niet meer dan normaal zijn als hij wint", aldus de Roemeense coach van Antwerp in Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk maakt hij kans op de Gouden Schoen", reageert Steven Defour, zelf laureaat in 2007. "Ook al zijn die van Club Brugge ook heel stabiel. Een beetje zakelijk nu misschien, maar het collectief draait alleen maar goed als het individu ook presteert. Hans Vanaken: misschien dat de mensen van de huidige Gouden Schoen net dat beetje meer gaan verwachten en hij daarop wat wordt afgerekend. Maar hij is zó goed, Ruud Vormer ook. Maar Dieu... Dieu is onmisbaar."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  voetbal