Er moet Eddy Merckx dringend iets van het hart over Remco Evenepoel: “Nog lang niet”

Er moet Eddy Merckx dringend iets van het hart over Remco Evenepoel: “Nog lang niet”
Donderdag 5 December 2019 - 07:45   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Op het gala van de Kristallen Fiets kreeg de jonge Remco Evenepoel de felbegeerde trofee uit de handen van niemand minder dan ‘de Kannibaal’, Eddy Merckx.

Voor Merckx was dit het eerste publieke optreden sinds zijn val van 13 oktober. Toen belandde de grootste wielrenner uit de geschiedenis op de spoedafdeling in Dendermonde en had hij veel geluk. “Als er toen niet toevallig een verpleegster was gepasseerd, dan was ik hier niet meer”, zei Merckx hier eerder over. “Ze heeft me gereanimeerd en mijn leven gered."

Toch is Merckx nog niet helemaal de oude. “Het gaat al veel beter met me, maar ik heb nog altijd veel pijn. Olalala, mijn knie en mijn heup zijn nog lang niet genezen. Ook mijn rug is geraakt”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik mag beginnen op de hometrainer. Dat is goed, want als ik te lang stilzit, komt de pijn op. Ik heb nood aan wat beweging. Maar ook niet te veel, want dat is ook niet goed."

Beter dan Merckx

2019 was een enorm goed wielerjaar voor België. Dat zag ook de grote Eddy Merckx. “Ik kan er vier noemen die de Kristallen Fiets hadden mogen winnen. Gilbert, Van Aert, Evenepoel, Campenaerts: je kan voor allemaal iets zeggen, ze hadden het allemaal verdiend."

Uiteindelijk won supertalent Remco Evenepoel. Velen zeggen al geruime tijd dat onze jonge landgenoot weleens de nieuwe Merckx zou kunnen worden. Merckx: “Remco is een jongen met heel veel mogelijkheden, hij is goed op weg en wordt goed omringd. Waarom zou hij niet beter worden dan Merckx?"

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  Eddy Merckx