Donderdag 5 December 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Story  I   door Redactie

Leah Thys (74) heel eerlijk: “Dat maakt het afscheid er niet makkelijker op”

Leah Thys (74) heel eerlijk: “Dat maakt het afscheid er niet makkelijker op”

Leah Thys (74) is voornamelijk bekend van haar rol als Marianne in de serie 'Thuis'.

Haar carrière mag dan wel rijk gevuld zijn, toch heeft Leah op persoonlijk vlak haar portie tegenslagen gekend. Zo verloor ze vijf jaar geleden nog haar oudste zus. “Dat was een zware klap”, vertelt ze in Story. “Ook omdat Germaine tien jaar daarvoor ook al eens de diagnose kanker gekregen had."

“Ik herinner me dat ze me de dag voor haar operatie belde in Dublin, waar ik tien dagen verbleef om les te geven", vervolgt ze. "Ik nam meteen het vliegtuig, en we zijn die avond nog eens goed gaan eten in Diest. Een lekker stukje vis, een flesje wijn – alleen hadden de verpleegsters in het ziekenhuis geen idee waar Germaine was. Typisch”, lacht Leah. “Je had niets aan haar te zeggen."

Afscheid

“Uiteindelijk is ze gestorven aan slokdarmkanker”, zegt ze. “Ze heeft nog zes maanden geleefd nadat ze het slechte nieuws te horen had gekregen, precies zoals ze haar voorspeld hadden. Maar zo’n deadline maakt de voorbereiding op het onvermijdelijke afscheid niet makkelijker."

“Ik heb nog een heel mooi gedicht voor Germaine voorgedragen toen ze opgebaard lag”, aldus de actrice. “Weet je, het is niet enkel de persoon die weg is, maar ook een stuk van je eigen verleden. Aan wie van mijn generatie moet ik nog iets vragen? Op hier en daar nog een nichtje na rest me geen familie van mijn leeftijd meer”, besluit Leah.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Leah Thys  I  shownieuws  I  Marianne