Donderdag 5 December 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert waarschuwt Mathieu van der Poel: “Heel gevaarlijk”

Niels Albert waarschuwt Mathieu van der Poel: “Heel gevaarlijk”

Niels Albert heeft er zo zijn mening over dat meer en meer renners hun seizoen zelf indelen en daardoor crossen schrappen uit hun agenda.

"Neem het superkampioen Van der Poel maar eens kwalijk dat hij blijft doortrainen onder de milde Spaanse zon van Benicassim. Tuurlijk ligt hij niet wakker van een eindzege in de Wereldbeker of Superprestige meer of minder. Laat staan van een zogenaamd ‘Nys-record’”, aldus Albert in zijn column van HLN.

“Zijn erelijst zal er niet op worden afgerekend als ze aan het eind van de rit pakweg de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en een wereldtitel op de weg bevat. Het gevaar is wel reëel dat hij zijn crossactiviteiten op termijn verder gaat indijken”, zegt de wieleranalyst. “Een wedstrijd of vijf, de twee kampioenschappen en hop, weg naar de weg."

Jammer

Natuurlijk is Mathieu van der Poel een geval apart, weet ook Albert. “Die luxe zal Iserbyt zich nooit kunnen permitteren. Daarom verbaast het me zoveel meer dat ook híj de Superprestige laat schieten. Terwijl hij slechts vier punten achterstand telt op het leidersduo Aerts-Sweeck en de eindzege nog steeds binnen bereik heeft."

“Even bekomen van die felle seizoenstart en de batterijen opnieuw opladen?”, vraagt hij zich hardop af. “Hij is toch al 22 jaar en ‘vol’ prof nu. Ik had de coureur die hij inmiddels is geworden graag ‘all the way’ zien gaan. Jammer."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Eli Isebyt