Donderdag 5 December 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN, VRT Nieuws  I   door Redactie

Druk op N-VA wordt steeds groter: “De kiezers verwachten dit van hen”

Druk op N-VA wordt steeds groter: “De kiezers verwachten dit van hen”

Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws blijkt dat de meeste liberale burgemeesters liever een federale regering zien met N-VA dan met Groen.

Open VLD-leden lijken het niet eens te raken en reageren verdeeld op de keuze tussen paars-groen en paars-geel. Uit een rondvraag van HLN blijkt dat de meerderheid van de Open VLD-burgemeesters (39 van de 71) liever een regering zien met de N-VA erin, dan een regering waarin de PS nog sterker zal staan met de groenen.

“Als het paars-groen wordt, denk ik dat we een stevige bolwassing zullen krijgen, en dat mensen de partij de rug zullen keren.”, zegt Elsie Sierens, burgemeester van Destelbergen, aan VRT Nieuws. “Ik denk dat we dat ons echt niet kunnen permitteren."

Signalen

Heel wat collega’s van Sierens lijken het met haar eens te zijn. “Ik heb vanmorgen nog meerdere mails in m’n mailbox gekregen van collega’s die al brieven geschreven hebben naar de partijtop, maar daar geen gehoor krijgen. Ik vind dat die signalen niet meer genegeerd kunnen worden, maar dat men ze moet capteren en ermee aan de slag moet gaan."

Ook Eric Awouters, burgemeester van Borgloon, denkt er grotendeels hetzelfde over. “Ik denk dat de N-VA in Vlaanderen zijn verantwoordelijkheid moet nemen en in de federale regering moet zitten. Als de verkiezingsuitslag gerespecteerd wordt, lijkt me dat de meest logische gang van zaken. En ik denk dat de kiezers dat ook verwachten”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  n365  I  Open-VLD  I  regering