Donderdag 5 December 2019 - 22:00   I   Foto: Twitter  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Zeer bijzonder nieuws over wielrenner Stig Broeckx

Zeer bijzonder nieuws over wielrenner Stig Broeckx

Aan de beloftevolle carrière van Stig Broeckx kwam in 2016 abrupt een einde door een ongeval tijdens de Baloise Belgium Tour. Wegens een val van twee motoren raakte Stig ernstig gewond aan het hoofd en hij belandde in coma.

Met het oog op de Warmste Week wilde Stig graag het revalidatiecentrum waar hij zelf “herboren” werd, in de verf zetten. Stig en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt zetten een actie op poten waar mensen Stig konden uitdagen op een hometrainer. Wie exact zo hard kon fietsen als hem, kan binnenkort een ontbijt winnen met Stig.

“Als ik voor mezelf spreek, dan kan ik zeggen dat het revalidatiecentrum me alles gegeven heeft”, vertelt Stig aan Sporza. “Ik kon niets meer. Eigenlijk ben ik hier een beetje opnieuw geboren. Ik heb hier opnieuw leren praten, leren stappen, alles. Dat geldt voor veel mensen hier. Hier kunnen ze weer een ‘normale’ mens worden. Daarom wil ik dit project graag steunen."

Nog niet tevreden

“Met mij gaat het ondertussen vrij goed, maar ik moet nog veel verbeteren”, laat Stig nog weten. “Beter praten, stappen, fietsen. Alles kan nog beter. Ik zal dus sowieso zelf ook nog veel van het centrum gebruik blijven maken? Ik ben nog niet tevreden met de fase die ik bereikt heb. Het zal nog even duren voor dat lukt”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Stig Broeckx  I  sport