Anderlecht bereikt kwartfinales van beker na zege op Moeskroen Sport

Anderlecht bereikt kwartfinales van beker na zege op Moeskroen

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Paars-wit won met 2-3 op het veld van Moeskroen. Vincent Kompany viel alweer geblesseerd uit.

Moeskroen klom al snel op voorsprong via Perica. Met wat geluk trof Roofe acht minuten later raak, waardoor RSCA weer langszij kwam. Anderlecht klom zelfs voor de rust op voorsprong via Jeremy Doku. Die miste eerst zijn controle, maar maakte het meteen daarna goed met een knappe goal.

Meteen na de rust viel Kompany weer uit met een hamstringblessure. Anderlecht liep echter ook zonder de Rode Duivel verder uit. Luckassen zette zich door en trapte de 1-3 binnen. RSCA bracht zichzelf evenwel in de slotfase nog in de problemen. Cobbaut zette zeer slecht weg en Omoigui kon scoren. Twee minuten voor affluiten kroop Anderlecht door het oog van de naald nadat Perica rakleings naast trapte. Diep in blessuretijd miste Roofe nog een strafschop namens RSCA.