Vrijdag 6 December 2019 - 10:00   I   door Redactie

Emotionele Steven Defour breekt volledig: "Ik stop ermee"

Emotionele Steven Defour breekt volledig:

Het is tot dusver nog niet het seizoen van Steven Defour geweest. De 31-jarige middenvelder keerde deze zomer terug naar België en tekende bij Royal Antwerp FC, maar blessures blijven hem achtervolgen.

Het was de voorbije jaren zo erg dat Defour al aan stoppen dacht. "Al een paar keer. Zeker de laatste twee jaar, na dat kraakbeen. Omdat er toen constante pijn was. Dan zeiden ze: 'Dat blijft nog even, maar je kan er wel mee spelen.' Waarop ik: 'Spelen júllie er dan mee hé, dit heeft geen zin.' Anderzijds, als je al acht maanden out bent, wil je ook geen drie maanden meer wachten. Soms is het ook gewoon genoeg geweest", vertelt Defour in Het Laatste Nieuws.

"Je vraagt je soms af of het nog gaat lukken"

"De laatste twee jaar heb ik veel wakker gelegen... Met dat kraakbeen ging ik vijf, zes maanden out zijn, zeiden ze. Het duurde acht maanden voor ik weer speelde. Je zal altijd opnieuw pijn kunnen voelen, klonk het nadien. En dan was er die kuit. Weer hoorde ik dat het vijf maanden ging duren, maar ook dat duurde langer. Dan vraag je je soms af of het nog gaat lukken."

Vorige week brak Defour en dacht hij opnieuw aan stoppen. "Toen bleek dat het tóch weer die kuit was. Uit het niets, want op de foto's leek alles in orde. Toen is de bom ontploft. De scheur was genezen en tóch had ik pijn. 'Het is genoeg geweest', dacht ik. Ik zag het niet meer zitten, had er echt genoeg van. Lieven Maesschalck zei me dat ik het niet in m'n hoofd mocht steken en dat ik, ondanks de pijn, moest trainen. Toen zijn we... geclasht. Ik geloofde hem niet. We hadden een zware discussie. Ruzie, ja. We stonden hoofd tegen hoofd."

"Lieven Maesschalck heeft me echt moeten overtuigen"

"'Het is altijd hetzelfde, los het op!', riep ik. 'Ik los het op, jij moet luisteren! Jij gaat morgen dat veld op!', antwoordde hij. Maar dat ging er bij mij niet in. Hij zei me dat ik niet geblesseerd was, terwijl ik echt wel pijn voélde. Ik werd zot. Toen zei hij: je gaat nú luisteren en dit en dat doen. Je zal wel zien, het gaat beter gaan. Hij was overtuigd van zijn gelijk, ik geloofde hem niet omdat het al de zoveelste keer was."

"Hij heeft me echt moeten overtuigen om dat veld weer op te gaan. Je gaat wel zien: er gaat niets gebeuren. Ik had er weinig vertrouwen in... Maar hij was overtuigd van zijn gelijk. En dan heeft Lieven meestal gelijk. En het wás beter. Ik trainde drie dagen individueel en daarna met de groep. Zonder pijnscheuten", besluit Defour.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Standard  I  Anderlecht  I  voetbal  I  Rode Duivels