Vrijdag 6 December 2019 - 11:30   I   door Redactie

"EK met Rode Duivels ernstig in gevaar voor Vincent Kompany"

Vincent Kompany viel donderdag opnieuw geblesseerd uit. De situatie van Kompany wordt stilaan écht zorgwekkend. Zo zorgwekkend dat zijn deelname aan het EK van volgende zomer ernstig in gevaar is.

Volgens La Dernière Heure moet Kompany steeds meer vrezen voor zijn deelname aan het EK. “Het is al de derde keer dit seizoen dat Kompany uitvalt met een blessure aan de hamstring. Het is onmogelijk om te zeggen of de blessure ernstig is of niet, maar het is nu al duidelijk dat Kompany opnieuw enkele weken out zal zijn. In 2019 zal hij niet meer in actie komen. Bovendien is het nog maar de vraag of hij later in het seizoen nog veel zal spelen", opent de krant.

“De situatie en terugval van Kompany zijn zorgwekkend. Vooral omdat hij 67 dagen moest revalideren vooraleer hij opnieuw fit was. En uiteindelijk bleek dat hij nog niet helemaal terug was. Getuige daarvan is deze nieuwe blessure. Je vraagt je af wat er door Kompany’s hoofd moet gegaan zijn op het moment dat fysiek Glenn Vercauteren een verband rond zijn bil wikkelde.”

"Kompany moet dit beseffen"

“Kompany is ook niet dom. Hij moet stilaan beseffen dat hij nooit meer een volledig seizoen blessurevrij zal zijn. En vooral: Kompany moet beseffen dat het EK 2020 voor hem in gevaar is", waarschuwt La Dernière Heure de verdediger. "Roberto Martinez heeft al gezegd dat het niet eerlijk zou zijn om Kompany te selecteren als hij weinig speelt bij Anderlecht. Met andere woorden: Kompany moét spelen, wil hij mee naar het EK. Kompany heeft eerder al een mirakel verricht door fit te geraken voor het WK, maar deze uitdaging is misschien niét realiseerbaar.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport