Vrijdag 6 December 2019 - 15:30   I   door Redactie

Noodgedwongen einde van carrière voor Vincent Kompany? "Zijn lichaam is op"

Noodgedwongen einde van carrière voor Vincent Kompany?

Het seizoen 2019-2020 begint voor Vincent Kompany steeds meer op een calvarietocht te lijken. Donderdagavond viel de speler-manager van RSC Anderlecht opnieuw geblesseerd uit.

Het begint er stilaan erg benard uit te zien voor Kompany. Op zijn 33ste zijn blessures de rode draad doorheen zijn carrière. "Het lichaam van Kompany is op”, concludeert analist Eric Van Meir bij Het Nieuwsblad.

“Spierblessures zijn altijd gevaarlijk”, benadrukt Van Meir. “Bij een knieoperatie kun je bijna met stellige zekerheid zeggen: over vier weken voetbal ik weer. Bij een hamstringkwetsuur is dat onmogelijk te voorspellen. Bij de ene vergt dat een week herstel, bij de andere vraagt dat vijf weken revalideren."

"Hoe vaak is Kompany nu al uitgevallen?"

"Maar over Vincent Kompany mogen we ons toch grote zorgen beginnen te maken. Hoe vaak is die jongen nu al uitgevallen? Zijn lichaam is precies op. Elke spierblessure laat ook littekenweefsel achter, hé. Daardoor worden die spieren op termijn minder flexibel en verhoogt het risico bij elke rentree", besluit Van Meir.

Als de blessures zich blijven opstapelen, valt het niet uit te sluiten dat Kompany op termijn noodgedwongen een punt achter zijn carrière moet zetten. Al blijft de verdediger nog steeds hopen op een selectie voor het EK van volgende zomer.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport