Zaterdag 7 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad, La Capitale  I   door Redactie

MIVB-controleur uit Molenbeek deelt boete uit, wat daarna gebeurt is vreselijk

MIVB-controleur uit Molenbeek deelt boete uit, wat daarna gebeurt is vreselijk

Een controleur van de MIVB, de Brusselse vervoersmaatschappij, betrapte eind november een zwartrijder. Hij deelde een boete uit van 107 euro, en dat zou hem duur komen te staan.

"De man, die toen op heterdaad betrapt was toen hij voorbij de poortjes geraakt was zonder te betalen, bedreigde de controleur meteen”, zeggen collega’s van de conducteur in La Capitale. “Ik ga je binnenkort in elkaar slaan, zei hij.” Geen loze woorden, zo bleek.

De man stond enkele dagen daadwerkelijk later aan het huis van de conducteur in Molenbeek. Daar sloeg hij de conducteur in elkaar. De collega’s vermoeden dat de man aan het adres kwam omdat de naam van de conducteur op het pv stond. Daar stond hij hem op te wachten.

Agressie

“De precieze omstandigheden kunnen we niet bevestigen”, zegt Stéphanie Lagasse van het parket van Brussel. “De man is opgepakt en moet op 20 december voor de rechter verschijnen.” De MIVB zegt in La capitale van niets te weten. “Maar wij nemen alle gevallen van agressie tegen ons personeel heel ernstig. Van dit feit zijn we niet op de hoogte. Ook wij zijn voorstander van het verwijderen van de naam van het pv, maar momenteel is het helaas wettelijk nog verplicht."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  MIVB  I  n365  I  agressie