Zondag 8 December 2019 - 17:00   I   door Redactie

Preud'homme komt met ongelofelijke uitleg na horrortackles Mpoku en Carcela

Preud'homme komt met ongelofelijke uitleg na horrortackles Mpoku en Carcela

Standard speelde zondag 2-2 gelijk op het veld van Moeskroen. In de slotfase sleepte Maxime Lestienne een punt uit de brand voor de Luikse topclub. Paul José Mpoku en Mehdi Carcela hadden het Standard voordien al erg moeilijk gemaakt door elk een rode kaart te pakken na een horrortackle.

Na de wedstrijd was het uitkijken naar de reactie van Standard-coach Michel Preud'homme. Die nam beide spelers echter in bescherming en kwam met een ongelofelijke reactie op de proppen.

"Tegenstander breekt bewust het ritme"

“Het zijn onze aanvallers die rood hebben gepakt. Niet onze verdedigers. Dus ik vind niet dat de spelers agressief of opgefokt uit de kleedkamer zijn gekomen na rust. Maar onze aanvallers waren misschien wel gefrustreerd omwille van de vele overtredingen op hen", stak Preud'homme voor de camera van Play Sports van wal.

"Tijdens een wedstrijd worden onze aanvallers tien, vijftien keer afgestopt voor een tegenstander een gele kaart krijgt. Maar als onze aanvallers een keer onhandig in duel gaan, krijgen ze meteen rood. Ik zeg niet dat de rode kaarten onterecht waren, maar ik wil maar zeggen dat een tegenstander bewust het ritme in een match breekt. Dat is erg frustrerend voor een ploeg die wil voetballen."

"In Europa is dat veel sneller geel"

Preud'homme refereerde vervolgens naar de matchen in de Europa League. "In Europees verband wordt er veel sneller geel getrokken als een ploeg het tempo bewust wil breken. De tweede of de derde fout is sowieso geel, ongeacht wie ze heeft gemaakt."

"In België kan één speler twee of drie fouten maken, dan een volgende twee of drie fouten en vervolgens nog een andere enkele fouten. En pas dan volgt er een gele kaart. Dat is frustrerend voor jongens als Mpoku en Carcela. Jongens die willen voetballen", besloot Preud'homme. Een opvallende reactie, gezien de veel en veel te stevige tackles van Mpoku en Carcela.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Moeskroen  I  Standard  I  voetbal  I  sport