Veldritwereld wil dringend iets kwijt over Mathieu van der Poel: “Enorm frustrerend”

Veldritwereld wil dringend iets kwijt over Mathieu van der Poel: “Enorm frustrerend”
Maandag 9 December 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Sporza  I  

Belgisch kampioen Toon Aerts pakte zondag in Zonhoven de overwinning. Laurens Sweeck kwam in de laatste ronde ten val in ‘de Kuil’, maar werd toch nog tweede.

"Ik ben met risico de kuil ingedoken en dwong mede daardoor Laurens misschien in de fout. Maar het had misschien wel leuk geweest om tegen elkaar te sprinten”, aldus Aerts in het fashinterview. Uiteraard viel ook de naam van dé te kloppen man, Mathieu van der Poel. Deze was er zondag niet bij omdat hij op stage is.

"Doordat Mathieu er vandaag niet was, was het een koers voor de overwinning en die had ik wel nodig. In Koksijde had ik al een heel goed gevoel, in Kortrijk ook en op stage zat het gevoel ook altijd goed. Nu rest ons niets anders meer dan koersen, koersen, koersen tot het BK."

Simpel

Ook bij Laurens Sweeck ging het nog even over de Nederlandse Veelvraat van het veldrijden. "Ik ben zeker tevreden van mijn weekend: 2 keer tweede. Het is alleen frustrerend dat ik al deze mannen al eens heb geklopt, daarna reed er ene Mathieu mee die me klopte en nu klopt Toon me opnieuw. Het is spijtig dat ik de zege niet eens kon meepakken, maar ik ben zeker tevreden over mijn weekend."

Er kon bij Sweeck nog een kleine grap vanaf. “Of ik de komende weken dan maar gewoon Mathieu moet kloppen? Ja, zo simpel is dat, hé", lacht hij.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Laurens Sweeck  I  Toon Aerts