Maandag 9 December 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN, De Morgen  I   door Redactie

Veroordeelde leider van Brusselse Sharia4Belgium predikt alweer radicale ideëen: “Omdat Allah dat vraagt”

Veroordeelde leider van Brusselse Sharia4Belgium predikt alweer radicale ideëen: “Omdat Allah dat vraagt”

Jean-Louis Denis (45), een radicale ex-gedetineerde uit Londerzeel, laat na zijn vrijlating uit de gevangenis weer van zich horen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Denis, ook wel de leider van de Brusselse Sharia4Belgium genoemd, werd in 2016 veroordeeld voor het verspreiden van jihadistische propaganda. Hij zou ook jongeren hebben aangezet om naar Syrië te vertrekken, maar zelf ontkent hij dat.

Op Twitter legt Denis in een viedo uit waarom de vrijheid van meningsuiting als eerste zal sneuvelen als de islamitische staat wordt geïnstalleerd en verdedigt hij Fouad Belkacem. Belkacem is de leider van de Antwerpse Sharia4Belgium en zit momenteel in de cel.

Hervallen

Denis is een van de beheerders van de Facebookgroep ‘De kinderen van de Ummah’. Deze zamelt onder meer kleren in voor de moslimgemeenschap. “Ik blijf de armen en wezen voeden, omdat Allah dat vraagt”, laat Denis optekenen. “En ik ben nu eenmaal op aarde gezet om te prediken."

“Maar op aanraden van mijn advocaten ben ik gestopt met 'Les Restos du Tawhid' (Facebookgroep waar hij jihadistische propaganda verspreidde, nvdr.) en maak ik bij ‘De kinderen van de Ummah’ geen nieuwe video’s meer. Ik heb geen zin om opnieuw in de gevangenis te belanden omdat ik de armen help. Dus neen, ik ben niet hervallen, zoals u zegt”, klinkt het.

Verraders

Volgens Denis verspreiden de imams in de moskeeën wel een gematigde vorm van de islam om de gelovigen naar de mond te praten. Moslims die zijn visie afkeuren, zijn in zijn ogen afvalligen. “De verraders zijn gevaarlijker dan de ongelovigen. Moslims hebben twee keuzes: ofwel blijven ze naar de hypocriete imams luisteren, ofwel moeten ze wachten tot de politiek begrijpt dat de islam niet verenigbaar is met de democratie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jean-Louis Denis  I  n365  I  IS  I  islam