Youth for Climate roept op tot wereldwijde staking op 15 maart Royalty
Royalty

Youth for Climate roept op tot wereldwijde staking op 15 maart

Youth for Climate roept op tot wereldwijde staking op 15 maart

Klimaatbeweging Youth for Climate, van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois, roept iedereen op om op 15 maart te staken "voor de toekomst". Ze willen jongeren, ouders en grootouders mobiliseren.

Youth for Climate roept op om “om te tonen dat de klimaatcrisis een echte crisis is”. “Vervoeg ons! We staken om onze regeringen te zeggen hun huiswerk te maken en ons bewijs te geven”, zegt de organisatie in het Facebookevent ‘Global Strike For Future’.

De klimaatorganisatie wil een "bewijs" van maatregelen die de klimaatopwarming onder 2 graden houden “Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en onze staking vervoegen!”, klinkt het.

"Zeg aan je volwassenen om onze staking te steunen, zeg ze om mee te komen, zeg ze dat je hen nodig hebt om een kans te hebben te overleven in de toekomst! Al 40 jaar lang zijn alle politieke kleuren de oorlog tegen klimaatverandering aan het verliezen! Nu is er alleen nog tijd om de grootteorde van de ramp te verminderen!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws