Niels Albert ziet bizarre evolutie in het veldrijden: “Die tijd is met de komst van Mathieu van der Poel definitief voorbij”

Niels Albert ziet bizarre evolutie in het veldrijden: “Die tijd is met de komst van Mathieu van der Poel definitief voorbij”
Maandag 9 December 2019 - 13:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Zondag trok Niels Albert naar de cross in Zonhoven met Tom Boonen in zijn zog.

Boonen heeft in zijn carrière twee keer zijn kans gewaagd in het veld, als junior. Vooral die eerste keer kan hij zich nog goed voor de geest halen: dankzij zijn (start)snelheid was hij de eerste om het veld in te duiken. Met volle snelheid reed hij op de balken af, ging vlot over de eerste en ging op zijn gezicht op de tweede. “Ik had mijn crossfiets pas de avond ervoor gekregen. Het was de eerste keer dat ik ermee reed en na 250 meter was hij al ‘plat'."

De twee wielercoryfeeën zien één groot verschil met het wielrennen. “Veldrijden is enorm intensief. Dat is een uur op de limiet. Een uur in het rood, zonder recuperatiemomenten”, zegt Boonen, waarop Albert reageert met een voorbeeld: “Vroeger werd er op dat kort stukje asfalt aan het einde van elke ronde even gepauzeerd, maar die tijd is voorbij. Van der Poel trekt daar vaak nog eens extra door."

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  Tom Boonen