Maandag 9 December 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Bart De Wever is woedend en haalt keihard uit: “De ziekte van Vlaanderen”

Bart De Wever is woedend en haalt keihard uit: “De ziekte van Vlaanderen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over “het geknoei” van de Open VLD-top. "De regeringsvorming is moeilijker dan ooit", klinkt het bij De Wever.

Bart De Wever haalt zwaar uit naar de top van de Open VLD. De Wever ziet maar één reden waarom Open VLD in een paars-groene coalitie zou willen stappen. "De enige reden die ik mij kan inbeelden dat Open VLD erin zou stappen, is om het persoonlijke gewin van die partijtop”, zegt hij aan VRT NWS.

Toch zal De Wever niet afzien van de kans om eventueel zelf als informateur aan de slag te gaan. "Ik wil dat eventueel doen, maar de schade die de Open VLD-top heeft veroorzaakt is wel gigantisch. Ik heb meneer Magnette gezien en die had de smaak van rood-groene pap van zijn nota in de mond. Hij heeft gezien dat hij de Vlamingen uit elkaar kan spelen en door postjes aan te bieden Open VLD bijna overstag heeft doen gaan."

Vlaamse tandpasta

"Vorige week heb ik gezegd dat we op nul zaten”, vervolgt de N-VA-voorzitter. “Ik heb gisteren vastgesteld dat we ver onder nul zitten. Degene die nu moet starten en een beleid op tafel moet brengen dat gunstig voor Vlaanderen is, start op min 20. Er zal stevige Vlaamse tandpasta nodig zijn om die smaak weer uit de mond te wassen."

De Wever heeft het ook nog over "de ziekte van Vlaanderen", en dat is volgens hem "niet aan hetzelfde zeel kunnen trekken". Toch is vooral Open VLD kop van jut. "Men moet die afweging binnen Open VLD maken: gaat men zijn ziel aan de duivel verkopen, ja of nee? Dat ze het nu eindelijk eens zeggen"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  n365  I  N-VA  I  Open VLD