Maandag 9 December 2019 - 20:30   I   Foto: VRT  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Anuna De Wever ergert zich mateloos: “Dit is écht niet oké”

Anuna De Wever ergert zich mateloos: “Dit is écht niet oké”

Anuna De Wever volgt de klimaattop in Madrid noodgedwongen vanop Martinique. Toch heeft ze zich tegenover Het Laatste Nieuws al uitgelaten over het Vlaamse klimaatplan.

Zo heeft ze het vooral moeilijk met de vooropgestelde CO2-doelstellingen. “In tegenstelling tot Brussel die de CO2-uitstoot met 40 procent wil verminderen en Wallonië zelfs met 55 procent, streeft Vlaanderen tegen 2030 naar 32,8 procent minder CO2. Dit legt zelfs ónder de Europese doelstelling”, aldus De Wever.

De voorstellen van minister-president Jan Jambon worden door De Wever genadeloos afgeschoten. “Emissierechten in het buitenland kopen om zo toch aan de norm te voldoen is écht niet oké. Het betekent zoveel als geld weggooien in plaats van het te investeren in de nodige energietransitie."

Niet ambitieus

Volgens Jambon zullen we het tekort opvangen met vernieuwende technologie, maar dat wordt door Anuna De Wever weggelachen. “Jambon vindt het blijkbaar toch niet nodig om de norm te halen omdat ‘iets in hem zegt’ dat er nog wel oplossingen uit de bus zullen vallen... Komaan. De maatregelen die nu worden omschreven, zijn absoluut niet ambitieus genoeg om de crisis echt serieus aan te pakken”, besluit ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365