Straffe taal van Niels Albert: “Hij verdient een trap onder zijn kont”

Straffe taal van Niels Albert: “Hij verdient een trap onder zijn kont”
Dinsdag 10 December 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Afgelopen zondag kon Niels Albert met eigen ogen zien hoe Toon Aerts de overwinning opstreek in Zonhoven. In zijn column in Het Laatste Nieuws zag hij ook hoe Laurens Sweeck alles fout deed.

Albert vindt dat Sweeck een grote kans liet liggen. “Want híj was de sterkste man in Zonhoven, anders rijd je halfweg koers niet zo’n kloof dicht. Voor de rest deed hij alles fout. De mannen bij mij in de fietswinkel zeiden het ook: ‘Hoe Sweeck rijdt, dat is niet willen winnen'."

“Pas op, ik vind Laurens een fijne jongen en echt een goeie coureur”, vervolgt Albert. “Net daarom vertel ik dit. Ik wil hem niet afbreken, maar ik wil hem een trap onder zijn kont geven. Want het is alsof hij in de koers zit te slapen."

Initiatief

“Goed, Laurens kwam daarna nog wel terug, maar dan maakte hij weer de fout door niet als eerste de Kuil in te gaan in de slotronde”, zag Albert. “Toon spurtte om daar eerst te zijn, Laurens deed weinig. Dat is iets wat ik te vaak van hem zie: hij neemt te weinig initiatief."

“Hij rijdt altijd achter de feiten aan”, valt de voormalige wereldkampioen op. “Ook achteraf geeft hij vaak een gelaten indruk. Ik vind dat erg, want ik ben zeker dat Laurens het fysiek in zich heeft. Ik wil hem hier wakker schudden: ‘Komaan Laurens, niet zo braaf zijn! Je bent een goeie coureur, doe daar iets mee."

TAGS  I  Niels Albert  I  sport  I  Laurens Sweeck  I  veldrijden