Vlaams Belang wil drastisch ingrijpen in verband met asielzoekers: “Allemaal!” Politiek
Politiek

Vlaams Belang wil drastisch ingrijpen in verband met asielzoekers: “Allemaal!”

Vlaams Belang wil drastisch ingrijpen in verband met asielzoekers: “Allemaal!”

Vlaams Belang heeft een wetsvoorstel ingediend met als doel alle asielzoekers in gesloten centra op te sluiten. Dat meldt HLN.

De federale overheid kan vandaag beroep doen op ongeveer 60 opvangcentra, goed voor twee derde van het totaal. Het omvormen van al deze centra zou wel heel wat centen kosten. Uit een advies van minister van Begroting David Clarinval blijkt dat heel deze operatie zelfs bijna 3 miljard euro zou kosten.

“De totale uitgaven van Fedasil worden voor 2020 geschat op 449 miljoen euro. Alleen al voor het personeel en de werking van het voorstel, zou de kost meer dan zes keer hoger liggen dan het huidige systeem”, schrijft minister Clarinval in zijn advies.

Meerkost

“Daaruit volgt dat, zelfs als we zouden aannemen dat het voorstel forse investeringen vergt in een eerste fase, gevolgd door een periode met een daling van het aantal asielzoekers en op lange termijn van het aantal opvangplaatsen, er onmiskenbaar sprake is van een meerkost”, besluit Clarinval.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws