Dinsdag 10 December 2019 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Bart De Wever onder kritiek bedolven: “Dit is ten zeerste te betreuren”

Bart De Wever onder kritiek bedolven: “Dit is ten zeerste te betreuren”

De uitspraken van Bart De Wever doen veel stof opwaaien. De N-VA-voorzitter beschuldigde Open VLD onder andere van “gigantisch knoeiwerk”.

CD&V-voorzitter Joachim Coens vond de uitspraken van De Wever “een beetje verontrustend” en “tactisch niet verstandig”. “Ik betreur dat wie dan ook nu heel zware negatieve uitspraken doet. Het land is daar niet mee gediend”, liet Coens optekenen.

Bij Ecolo reageerden ze ook erg kritisch. “Bart De Wever zet zich aan de kant van de problemen in plaats van die van de oplossingen”, aldus Ecolo co-voorzitter Jean-Marc Nollet dinsdagochtend bij de RTBF. De Wever informateur maken zou volgens Nollet geen zin hebben en trouwens een “fundamentele fout” zijn.

Vijanddenken

“Het enige wat hij wil is tijd winnen en zich profileren in een kiescampagne”, zegt Nollet. “De Wever heeft de deur dichtgegooid, op slot gedaan, de sleutel in de Noordzee gegooid, en nu zou de CD&V die voor hem nog willen gaan zoeken ook?"

Kristof Calvo, Groen-fractieleider, uitte zijn ongenoegen over de uitspraken van Bart De Wever. “Het vijanddenken, Vlamingen versus Walen, steekt weer de kop op”, vindt Calvo. Ook de aanval op Gwendolyn Rutten vond hij niet kunnen. De Wever zei dat de partijtop van Open VLD – lees: Gwendolyn Rutten – bereid is haar “ziel te verkopen” voor “persoonlijk gewin."

“Die persoonlijke aanvallen aan het adres van Gwendolyn Rutten zijn grof en niet netjes. De Wever is kandidaat-burgemeester en kandidaat-minister-president geweest. Maar op het moment dat een vrouwelijke partijvoorzitter misschien ook ambitie heeft, stelt je vast dat het leidt tot persoonlijke aanvallen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Kristof Calvo  I  n365  I  N-VA