Dinsdag 10 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VeloNews  I   door Redactie

Philippe Gilbert staat er echt van te kijken: “Dit is de toekomst van het wielrennen”

Philippe Gilbert staat er echt van te kijken: “Dit is de toekomst van het wielrennen”

2019 was een sterk jaar voor Philippe Gilbert. Gilbert zelf won onder meer Parijs-Roubaix en hielp ook zijn ploegmaats aan overwinningen.

Maar het was toch vooral het collectief Deceuninck-Quick.Step waarover gepraat wordt in de wielerwereld. In zowat elke wedstrijd bracht de ‘Wolfpack’ meer dan één kopman naar voren, of het nu ging om de sprint, om de ontsnapping of tijdens klimpartijen. “Deze ploeg was met deze mentaliteit de innovator de voorbije jaren”, zegt Gilbert in VeloNews.

“De ploeg heeft de manier van koersen veranderd door te rijden met meerdere kopmannen die zich voor elkaar opofferen. Andere ploegen zijn dit ook beginnen doen omdat het werkt”, klinkt het bij de renner die vanaf volgend jaar bij Lotto-Soudal zal rijden.

Toekomst

Gilbert denkt hierbij aan verschillende ploegen. “Jumbo-Visma koerst met verschillende kopmannen, Movistar ook. Ik denk dat dit de toekomst van het wielrennen is. Het maakt het gevaarlijker voor de andere ploegen."

Tijdens de drie jaar die Gilbert bij Deceuninck-Quick.Step reed, was hij een van zulke leiders. Hij was vaak de sterkste man in koers, maar offerde zich op voor het team als het moest. “Je behaalt meer resultaten als team. Soms moet je afstoppen voor je ploegmaats en verlies je zelf je kans. Maar soms gaat het de andere kant op en heb je nog voldoende kansen om te winnen”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  Deceuninck-Quick.Step  I  sport