Woensdag 11 December 2019 - 08:30   I   Foto: Instagram  I   Bron: HLN  I   door Redactie

14-jarige dochter van Axel Merckx vecht tegen tumor: "Zo zijn de vooruitzichten"

14-jarige dochter van Axel Merckx vecht tegen tumor:

Athina Merckx, de 14-jarige dochter van Axel en Jodi en kleindochter van Eddy, vecht tegen een agressieve, maar niet-kwaadaardige tumor in de knie. Afgelopen zomer werd ze al geopereerd, maar de tumor kwam terug. Ze moet nu een chemotherapie van twee jaar lang ondergaan. Liefst 78 behandelingen.

“Het was moeilijk om de hele tumor te verwijderen”, vertelt Axel aan Het Laatste Nieuws. “Het gezwel zat niet alleen in haar knie, maar ook rond de zenuwbanen en de slagader in haar been. Bleef hij groeien, dan zou Athina haar been kunnen verliezen. Sinds de operatie zijn we elke drie maanden op controle geweest en nu wees de MRI-scan uit dat er toch iets was achtergebleven bij de operatie en dat de tumor opnieuw aan het groeien was.”

“Ze krijgt nu drie op de vier weken een chemokuur, met een relatief lage dosis. Het is nu eerst zoeken naar de juiste dosis en of Athina het goed verdraagt, maar in principe zal de behandeling dus twee jaar duren.”

"Toen we eerder dit jaar de eerste diagnose kregen, klonk het dat ze kanker had en haar been zou verliezen. Dat was een harde klap. Uiteindelijk bleek het een niet-levensbedreigende tumor, waar ze kan tegen vechten. De kans op een volledige genezing is groot", klinkt het bij Axel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Axel Merckx  I  Athina Merckx  I  sport