Greta Thunberg waarschuwt iedereen: "Het grootste gevaar voor het klimaat is niet het gebrek aan actie, maar wel dit" Buitenland
Buitenland

Greta Thunberg waarschuwt iedereen: "Het grootste gevaar voor het klimaat is niet het gebrek aan actie, maar wel dit"

Greta Thunberg waarschuwt iedereen: "Het grootste gevaar voor het klimaat is niet het gebrek aan actie, maar wel dit"

Greta Thunberg heeft op de klimaatconferentie in Madrid opnieuw een pleidooi gehouden voor meer klimaatambitie. "De beloftes die sinds Parijs op tafel liggen, zijn eigenlijk misleidend", klinkt het.

Ze kwam ook nog eens terug op haar emotioneel betoog in New York. "Ik zei toen dingen als 'ons huis staat in brand', 'ik sla in paniek' of 'hoe durf je'. Vandaag ga ik dit niet doen. Want alleen op die zinnetjes komen de mensen dan terug. Ze denken niet meer aan de feiten, aan de echte reden waarom ik eigenlijk kwam spreken in de eerste plaats", aldus Thunberg.

Thunberg onderstreept dat de opwarming van de aarde iedereen in de wereld treft. Ze zegt ook dat rijke landen "hun eerlijke bijdrage" moeten leveren. "We hebben allemaal werk te doen, maar sommigen meer dan anderen."

Gevaar

"Het grootste gevaar is niet het gebrek aan actie, maar dat politici en CEO's het laten uitschijnen als echte actie, terwijl er bijna niets gebeurt behalve wat slimme boekhoudkundige trucs en creatieve PR."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws