Woensdag 11 December 2019 - 22:53   I   door Redactie

Pareltje Vanaken volstaat niet tegen Real, Club Brugge wel naar Europa League

Pareltje Vanaken volstaat niet tegen Real, Club Brugge wel naar Europa League

Club Brugge heeft zijn Champions League-campagne afgesloten met een nederlaag tegen Real Madrid. In het eigen Jan Breydelstadion was Club bij momenten de evenknie van Real, maar verloor het uiteindelijk wel met 1-3. Dankzij de 5-0-zege van Paris Saint-Germain tegen Galatasaray mag Club na Nieuwjaar wel naar de Europa League.

Na een redelijk onderhoudende eerste helft waarin Club Brugge het uitstekend deed en Real Madrid af en toe liet afzien, stond er nog steeds een 0-0-tussenstand op het scorebord. Op slag van rusten kwam Dennis tot scoren, maar het feestje ging niet door omdat aangever Tau zijn assist gaf vanuit buitenspelpositie. Het scheelde enkele centimeters, zuur voor Club.

Na de pauze kwam Real Madrid gretiger uit de kleedkamer. Na net geen tien minuten spelen zette Odriozola zich goed door op rechts en vervolgens trapte Rodrygo de voorzet van zijn ploegmakker met een knappe volley tegen de touwen. Club was echter niet van slag en tekende vrijwel meteen voor de 1-1. Dennis bediende Vanaken en die plaatste het leer fraai in de verste hoek.

Vinicius en Modric nekken Club Brugge

De ploeg van Philippe Clement kwam opnieuw op toerental, maar werd dan getrakteerd op een koude douche. De Club-defensie kreeg een bal niet weg en dat strafte Vinicius genadeloos af: de Braziliaan maakte er 1-2 van. Met de ingevallen Schrijvers en De Ketelaere gingen de Bruggelingen nog op zoek naar een punt, maar in de slotminuut werd het nog 1-3. Modric mocht aanleggen van in het halve maantje en Mignolet kon niet bij het haast perfecte schot van de Kroaat.

Dankzij de zege die PSG boekte tegen Galatasaray (5-0) is Club Brugge nu wel mathematisch zeker van de eerste knock out-ronde in de Europa League.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Real Madrid  I  voetbal  I  sport