Vrijdag 13 December 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: RTBF  I   door Redactie

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Hij wil het niet, en hij kan het ook niet”

Bart De Wever met de grond gelijk gemaakt: “Hij wil het niet, en hij kan het ook niet”

PS-voorzitter Paul Magnette heeft Bart De Wever en zijn partij N-VA in een interview met de RTBF met de grond gelijk gemaakt.

Magnette laat in het interview optekenen dat de N-VA een gevaarlijke partij is. “De N-VA is niet veranderd. Dat er geen regering meer is, is omdat de N-VA haar liet vallen. Het is een gevaarlijke partij voor het federale België en voor de sociale zekerheid."

“Het is een partij die het bestaan van Brussel volledig negeert”, vervolgt hij. “In hun confederale ideeën, is er enkel Wallonië en Vlaanderen en verdwijnt Brussel volledig. De PS zal dat nooit laten gebeuren."

Ook met Bart De Wever rekent de PS-voorzitter af. “We weten dat mijnheer De Wever, wanneer hij geen argumenten meer heeft, vervalt in beledigingen. Dat is zijn klassieke werkwijze”, klinkt het hard. “Hij heeft er àlles aan gedaan om niet benoemd te worden tot informateur."

“Hij weigert verantwoordelijkheid te nemen”, vindt Magnette. “Hij is een man die niet kan kiezen, geen knopen kan doorhakken, niemand rond zich kan verenigen. Hij durft niet toe te geven dat hij niet in een regering wil stappen omdat hij geïsoleerd is en niet de harde rechtse politiek kan voeren zoals hij dat wil."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Paul Magnette  I  PS  I  N-VA  I  n365