Vrijdag 13 December 2019 - 14:30   I   door Redactie

'Revolutie bij Anderlecht, Kompany en Coucke volledig in paniek'

'Revolutie bij Anderlecht, Kompany en Coucke volledig in paniek'

RSC Anderlecht heeft beslist om het over een andere boeg te gooien. De Brusselse club communiceerde donderdag via zijn officiële kanalen in een open brief aan zijn fans dat het rekening houdt met een overgangsjaar. Pas in het seizoen 2021-2022 wil Anderlecht opnieuw écht competitief zijn en voor de landstitel gaan.

Een bocht van 180 graden is het, want bij zijn aanstelling als speler-manager nam Vincent Kompany nog helemaal andere woorden in de mond. Volgens Het Laatste Nieuws zijn Kompany en heel Anderlecht echter in paniek omdat het seizoen van de club nog voor de jaarwisseling voorbij kan zijn. 

"Het loopt RSC Anderlecht dunnetjes door de broek vlak voor de wedstrijden tegen Standard, Club Brugge, Racing Genk en Antwerp", schrijft Het Laatste Nieuws"Daarom, vanuit het niets, hun beleidsverklaring, waarmee paars-wit goodwill en tijd hoopt af te kopen bij de fans, om niet nog vóór kerst het einde van de wereld mee te maken."

Gemengde reacties

Volgens Het Nieuwsblad kwam de open brief er na een ingreep en op aandringen van het Fan Board - het overkoepelende supportersorgaan. De supporters van paars-wit reageren wel gemengd op de open brief. Eén ding is zeker: door meer in te zetten op data-scouting en minder afhankelijk te zijn van zaakwaarnemers, is de revolutie bij RSCA nu echt wel begonnen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport