Vrijdag 13 December 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Jan Jambon (N-VA) spreekt harde taal: “De factuur zal wel weer naar Vlaanderen worden geschoven”

Jan Jambon (N-VA) spreekt harde taal: “De factuur zal wel weer naar Vlaanderen worden geschoven”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet te spreken over de uitlatingen van PS-voorzitter Paul Magnette. Dat meldt Het Nieuwsblad. In een interview met RTBF noemde Magnette de N-VA een “gevaarlijke partij”.

Bij de N-VA zijn ze niet te spreken over de uitspraken van Magnette. “We zijn heel de tijd constructief geweest. Bart (De Wever, nvdr.) heeft zijn hand uitgestoken. Ik denk dat je de uitspraak van Magnette moet decoderen als: ‘de PS wil absoluut niet regeren met N-VA’. Bon, dat moet de PS dan maar weten en zien of ze een andere meerderheid kunnen vormen”, aldus het N-VA-kopstuk.

“Ik heb het Vlaams regeerakkoord onderhandeld. Als je het N-VA-verkiezingsprogramma naast dat akkoord legt, zie je ook verschillen en zie je dat we zeker bereid zijn tot compromissen. Maar er moet nog wel wijn overblijven als je er een scheutje water hebt ingedaan”, zegt Jambon.

Achterban

“We zijn bereid om te onderhandelen en te kijken of er een akkoord mogelijk is, maar dan moet er wel nog voldoende eten en drinken in zitten voor de N-VA-achterban”, klinkt het bij de Vlaams minister-president.

De Wever deed natuurlijk ook scherpe uitspraken over de nota van Paul Magnette. Maar: “Als je de nota van Magnette bekijkt, klopt het wel. De factuur wordt naar het ondernemende Vlaanderen geschoven en de baten zijn voor het kiespubliek in Wallonië”, aldus Jambon.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jan Jambon  I  N-VA  I  Bart De Wever