Vrijdag 13 December 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Klimaatactiviste Kyra Gantois erg scherp voor haar ex, Anuna De Wever: “Nooit meer!”

Klimaatactiviste Kyra Gantois erg scherp voor haar ex, Anuna De Wever: “Nooit meer!”

2019 was een tumultueus jaar voor klimaatactiviste Kyra Gantois. Begin dit jaar startten zij en Anuna De Wever – in navolging van Greta Thunberg – de eerste acties in België op van Youth For Climate. Eind augustus verliet ze YFC alweer, nadat ze zich "als een stuk vuil behandeld" voelde.

Het Laatste Nieuws vroeg haar of ze nog contact had met Anuna De Wever. “In aanloop naar haar reis naar Zuid-Amerika heb ik haar nog een berichtje gestuurd”, zegt ze. “Ik wenste haar veel succes, maar heb nooit antwoord gekregen. Twee weken geleden belde Anuna me dan ineens op. Ze wilde weten of ik naar de Boekenbeurs was geweest om ons boek ('Wij zijn het klimaat’, nvdr.) te promoten.

“Ik zei dat ik inderdaad was gaan signeren, omdat het ook zo in mijn contract staat. Volgens mij zinde het Anuna niet echt dat ik naar de Boekenbeurs was geweest. Ze deed er aan de telefoon alleszins een beetje raar over. Tijdens ons gesprek zei ik daarna tegen Anuna dat we het dringend eens moesten hebben over hetgeen allemaal gebeurd is. ‘Daar hebben we allebei geen energie voor’, antwoordde ze droogjes. Dat vond ik heel erg."

Schade

“Anuna wéét dat ik heel graag een deftig gesprek heb om alles uit te klaren. Maar dat zal er waarschijnlijk nooit van komen. Ik vrees dat het nooit meer helemaal goed komt tussen ons. Dat vind ik heel jammer. Ik heb haar met mijn open brief nooit persoonlijk willen aanvallen. Laat staan dat ik YFC schade wilde toebrengen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kyra Gantois  I  Anuna De Wever  I  n365