Zaterdag 14 December 2019 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Zieke Johny Voners onherkenbaar geworden

Zieke Johny Voners onherkenbaar geworden

Johny Voners maakte twee maanden geleden bekend dat hij kanker heeft. Toch weerhoudt dat de acteur er niet van om te doen wat hij het liefst doet: acteren.

Maar dit keer zal hij geen rol á la Xavier Waterslaeghers spelen, toch dé rol waarmee hij meestal geassocieerd wordt. In plaats daarvan zal hij in de nieuwe serie ‘Een Goed Jaar’ een maffiabaas spelen. Voor de rol onderging Johny een immense transformatie.

Maffiabaas Michel werd gespiegeld aan de personages uit de populaire tv-reeks ‘The Sopranos’. Voners werd voor de rol kaalgeschoren, heeft een witte baard en draagt een bril met bokaalglazen. “Zelfs mijn eigen dochter herkende me eerst niet toen ik haar een foto doorstuurde”, aldus de acteur in Het Laatste Nieuws. “Ze vond dat ik op de schrijver Jef Geeraerts leek, of op één of andere rijke advocaat”, lacht hij.

Xavier

“Maffiabaas Michel is ook een leuke rol om te spelen”, gaat hij verder. “Hij doet me denken aan mijn grootvader - altijd rustig, en er valt heel weinig aan hem af te lezen. Bovendien is het ook eens iets anders dan Xavier Waterslaeghers."

Al bekent Johny dat Xavier toch de rol zal blijven waarvan mensen hem kennen. “Die rol maakt natuurlijk een groot deel uit van mijn leven en is niet kapot te krijgen, maar soms vind ik het erg dat Xavier voorgoed mijn alter ego zal blijven. Ik ben nog steeds hongerig als acteur. Als je dan elke dag spek voorgeschoteld krijgt, ben je ook weleens blij als je een stukje kip te eten krijgt."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Johny Voners  I  shownieuws