Zaterdag 14 December 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Zuhal Demir (N-VA) ziet een enorm probleem: “Daar wordt bewust over gezwegen”

Zuhal Demir (N-VA) ziet een enorm probleem: “Daar wordt bewust over gezwegen”

Het plan van de Europese Commissie om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, is volgens Demir “onhaalbaar”. "We moeten eerst werk maken van de maatregelen die we overeenkwamen", klinkt het.

Europees klimaatcommissaris Frans Timmermans was naar eigen zeggen ontgoocheld met de reactie van Demir na het horen van het voorstel. “Ik kwam de Vlaamse minister tegen in Madrid, ze vertelde trots over haar klimaatdoelstellingen", aldus Timmermans. "Toen zei ik dat we in 2020 gaan voorstellen om de uitstoot van broeikasgassen met 50 of 55 procent te doen dalen tegen 2030. Ze keek me aan en zei: 'Ah'."

Vlaams minister voor Omgeving en Energie Zuhal Demir reageerde op het klimaatplan: “Ik wil eerst werk maken van maatregelen die we overeenkwamen, in plaats van nu al over andere doelstellingen te spreken.” Ook Timmermans moest het ontgelden. “Ik heb hem gewezen op het belang van realistische doelstellingen. Dat is belangrijker dan luchtkastelen. Daar zwijgt hij bewust over. Niet de hoogste doelstelling telt, wel de resultaten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zuhal Demir  I  N-VA  I  klimaat  I  n365