Zaterdag 14 December 2019 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 2  I   door Redactie

Helmut Lotti krijgt zeer slecht nieuws en neemt drastische beslissing: “Het is echt erg”

Helmut Lotti krijgt zeer slecht nieuws en neemt drastische beslissing: “Het is echt erg”

Helmut Lotti was te gast bij Radio 2. Daar vertelde hij over de nieuwe concertreeks die eerstdaags van start gaat.

De zanger is duidelijk: hij wil in de best mogelijke conditie aan de concerten beginnen. “Ik heb al acht uur zangles gevolgd, ben naar de stemosteopaat geweest en heb mijn stembanden laten nakijken”, vertelde Helmut bij Kim Debrie. Hij wilde met een reeks onderzoeken niets aan het toeval overlaten.

Maar al snel doemde een onverwachte tegenslag op. “Ik heb ontdekt dat ik waarschijnlijk al heel lang last heb van verborgen reflux”, zegt Helmut. “Maar ik ben, en dat is het ergste, op een speciaal dieet. Ik ben naar de natuurdokter gegaan en die heeft enkele tests gedaan."

Training

Uit deze tests bleek dat Helmut heel wat voeding uit zijn dieet zal moeten schrappen. "Ik mag geen tomaten eten, geen koeienmelk, geen gist en dus ook geen bier en rode wijn en ook geen gewoon brood.” Toch laat de zanger zich daardoor niet kisten: hij volgt een aangepast trainingsschema bij ’s lands bekendste fysiotherapeut.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik me fantastisch voel, ook dankzij de training bij Lieven Maesschalck, waar ik mijn buikspieren en rugspieren sterker maak”, aldus Helmut.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Helmut Lotti  I  shownieuws