Zeer belangrijk nieuws over Jonas F. (21), doodrijder van Ian Goormans (16) Royalty
Royalty

Zeer belangrijk nieuws over Jonas F. (21), doodrijder van Ian Goormans (16)

Zeer belangrijk nieuws over Jonas F. (21), doodrijder van Ian Goormans (16)

Zondagavond heeft de Antwerpse onderzoeksrechter beslist om Jonas F. (21) officieel aan te houden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

F. pleegde vrijdagnacht vluchtmisdrijf nadat hij de 16-jarige Ian Goormans aanreed. Een buurbewoner zag Goormans zaterdagochtend levenloos in de gracht liggen, omgeven door brokstukken van een fiets én een auto.

Bart Vosters, de advocaat van Jonas F., erkent dat zijn cliënt vluchtmisdrijf pleegde. “Ook al wist hij naar eigen zeggen niet dat hij iemand had aangereden”, zegt Vosters. “Hij is in bed gekropen, waarna zijn ouders de schade aan de wagen hebben vastgesteld en hem uit bed hebben gehaald”, vertelt hij. “Wat later hebben ze, met zijn goedkeuring, de politie gebeld."

Oprecht spijt

De onderzoeksrechter heeft zondagavond beslist om F. onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Vrijdag beslist de raadkamer of hij vrijgelaten wordt, of dertig extra dagen cel krijgt. “Tegen vrijdag hopen wij het dossier te kunnen lezen”, zegt Vosters. “Pas als we écht zicht krijgen op de precieze omstandigheden, kan ik meer info geven. Zeker is dat hij oprecht spijt heeft van wat er is gebeurd."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws