Donderdag 7 Februari 2019 - 15:01   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Buschauffeur stopt om te bidden: “Het duurde wel 15 minuten”

Buschauffeur stopt om te bidden: “Het duurde wel 15 minuten”

Momenteel onderzoekt De Lijn een klacht over een buschauffeur die zich een kwartier langs de kant van de weg zou hebben geparkeerd om zijn gebed te doen, dat meldt Het Laatste Nieuws. “Hij deed zijn jas uit, ging achteraan in de bus, legde zijn jas op de grond en begon te bidden”, zegt de klager. “Het duurde wel 15 minuten.”

“Bidden in een voertuig of aan een eindhalte is verboden. Stoppen tijdens de rit om te bidden is ook niet toegelaten”, aldus De Lijn-woordvoerster Inge Debruyne. “In lokalen mag het wel op voorwaarde dat het discreet gebeurt.” De Lijn doet nu onderzoek naar wat er juist gebeurd is en gaat in gesprek met de buschauffeur.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) retweette een bericht van SCEPTR met de foto van de biddende buschauffeur: “Voor Filip Dewinter maken de biddende moslimchauffeurs van De Lijn nog maar eens duidelijk hoe moeilijk samenleven met moslims is.” Die tweet geneerde meteen veel felle reacties. “Wij willen het liever sereen houden. We gaan praten met de buschauffeur om het voorval te bespreken”, zegt Debruyne. Van een sanctie of ontslag is momenteel geen sprake.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Filip Dewinter  I  n365