Acteur Lucas Van den Eynde erg emotioneel: “Ineens stopte zijn ademhaling” Buitenland
Buitenland

Acteur Lucas Van den Eynde erg emotioneel: “Ineens stopte zijn ademhaling”

Acteur Lucas Van den Eynde erg emotioneel: “Ineens stopte zijn ademhaling”

Acteur Lucas Van den Eynde was maandagochtend te gast in het Radio 2-programma ‘De Rotonde’. Daar praatte hij openhartig over de dood van zijn vader.

Lucas' vader stierf nog niet zo lang geleden. "Hij was echt op”, vertelt Lucas. “Na de dood van ons moeder heeft hij zich twee jaar lang opgesloten. Hij had een longontsteking, maar zijn lichaam kon het niet meer aan om te genezen. Hij kon ook niet meer zelfstandig ademen. Hij is een beetje uitgedoofd."

Toch was er een kleine opflakkering. “Op een zaterdag is hij gestorven en de woensdagavond ervoor, ben ik nog bij hem langsgegaan in het verzorgingstehuis. Hij lag al op zijn bed, maar wou graag dat ik erbij kwam zitten. Die begon te praten…"

Allerlaatste gesprek

"Hij heeft daar 8 maanden gezeten zonder te praten", aldus de acteur van onder meer 'Het Eiland'. "Hij zei amper nog iets. Toen had hij ineens een opflakkering. Ik ging naar buiten en vond dat zo straf. Het was de eerste keer dat ik aan het verzorgingstehuis stond zonder een week gevoel in mijn maag. Het was het allerlaatste gesprek."

“Mijn broer, zus en ikzelf waren erbij toe hij stierf”, zegt Lucas nog. “Ineens stopt die ademhaling en het hart. Een hart dat 92 jaar heeft geklopt. Dat is ook verwondering. De verwondering van een uniek creatieproces op deze aardbol. Maar misschien vooral het respect dat je terug krijgt voor de essentie van de dingen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws