Maandag 16 December 2019 - 17:00   I   door Redactie

De laatste keer dat Club Brugge tegen Man United speelde, was met dít elftal

De laatste keer dat Club Brugge tegen Man United speelde, was met dít elftal

Club Brugge werd tijdens de loting voor de zestiende finales van de Europa League aan Manchester United gekoppeld. Een loodzware opdracht voor de ploeg van Philippe Clement. Die zal ongetwijfeld al eens teruggedacht hebben aan de confrontatie van enkele jaren geleden.

Het is immers nog niet zo lang geleden dat Club Brugge in Europees verband uitkwam tegen Manchester United. In augustus 2015 nam blauw-zwart het nog op tegen de Engelse recordkampioen, toen in de voorrondes van de Champions League. United bleek toen een maatje te groot voor het Club Brugge van Michel Preud'homme, waar Clement toen nog assistent was.

Depay speelt Club op een hoopje

De heenwedstrijd op Old Trafford verloor Club met 3-1. Het kwam via een own goal van Michael Carrick, tegenwoordig assistent bij United, vroeg op voorsprong. Nadien zetten Memphis Depay (2) - de Nederlander speelde Dion Cools die avond hélemaal tureluurs - en Marouane Fellaini orde op zaken.

De opstelling van Club in de heenmatch:

Bruzzese - Cools, Duarte, Mechele, De Bock - Simons, Vormer - Dierckx, Victor Vazquez, Bolingoli - Diaby.

Nog voor de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion plaatsvond, was het kalf reeds verdronken voor Club. Voor eigen volk ging de ploeg van Preud'homme vervolgens nog eens flink af. Het verloor met 0-4, na doelpunten van Wayne Rooney (3) en Ander Herrera.

De opstelling van Club in de terugmatch:

Bolat - De fauw, Duarte, Castelletto, De Bock - Claudemir, Vormer - Diaby, Victor Vazquez, Bolingoli - De Sutter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Manchester United  I  voetbal