-->

Dokters stellen vijf jaar te laat kanker vast bij meisje (8), wat zij daarna doet is hartverscheurend

Dokters stellen vijf jaar te laat kanker vast bij meisje (8), wat zij daarna doet is hartverscheurend
Maandag 16 December 2019 - 20:30   I   Foto: Pixabay, Facebook   I  Bron: Metro.co.uk  I  

Een jong meisje bij wie kanker niet op tijd werd gediagnosticeerd, is gestorven nadat ze haar eigen begrafenis plande.

Het begon allemaal toen de Schotse Darcy McGuire 3 jaar oud was. Ze voelde zich ziek, maar de dokters dachten aanvankelijk dat ze alleen wat last had van groeipijntjes. Vier jaar later realiseerden dezelfde dokters zich dat het meisje een zeldzame vorm van kanker had.

Haar mama, Carol (38), kreeg te horen dat Darcy terminaal was, dus begonnen ze samen haar begrafenis te plannen. In de tussentijd hielp Darcy nog duizenden euro’s te verzamelen voor kinderziekenhuizen over heel Schotland.

Bultje

Carol zegt hierover: “Ik twijfel er niet aan dat Darcy een kans had gehad om deze kanker te verslaan, moest het vroeger zijn gevonden.” De eerste rode vlag was een bultje op de ruggengraat van haar dochter. Dokters zeiden meermaals dat er niets was om zich zorgen over te maken.

Het was pas in januari, toen Darcy dagelijks last had van evenwichtsstoornissen, dat ze erachter kwamen dat het wel degelijk om kanker ging. Maar toen was de ziekte al uitgestraald naar haar ribben, longen, schedel, handen, armen en benen. De dokter die de vreselijke ontdekking deed, kon naar eigen zeggen niet geloven dat de kanker zo lang onopgemerkt bleef.

TAGS  I  n365  I  kanker