Wouter Beke in het oog van de storm: “Dit houdt helemaal geen steek” Politiek
Politiek

Wouter Beke in het oog van de storm: “Dit houdt helemaal geen steek”

Wouter Beke in het oog van de storm: “Dit houdt helemaal geen steek”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) krijgt de wind van voren van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling.

De voorbije week raakte bekend dat de regering ongeveer 2,3 miljoen euro wilde besparen in de preventieve gezondheidszorg. Dit bedrag werd door Beke teruggeschroefd, maar de besparing op de vertrouwenscentra kindermishadeling blijft.

Het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK) is niet te spreken over de besparing. “Dat deze Vlaamse regering bespaart op de directe hulp aan al deze kinderen in situaties van ernstige onveiligheid en kindermishandeling houdt geen steek”, staat in een persbericht. “Vlaanderen kan het zich niet permitteren om die kinderen en hun omgeving in de kou te laten staan, integendeel, de noden zijn groot en divers."

Schande

Ook CEO van Child Focus, Heidi De Pauw, reageert op Twitter erg scherp op de besparing: “Jaarlijks worden tienduizenden kinderen vergelijkbaar met aantal inwoners van Dendermonde mishandeld, verwaarloosd, misbruikt... daarop besparen is niet alleen een slag in het gezicht van slachtoffers en hulpverleners maar op lange termijn nefast voor elke begroting! #schande"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws