Zaterdag 21 December 2019 - 17:00   I   door Redactie

Roberto Martinez over Vincent Kompany: "Dat kan echt niet"

Roberto Martinez over Vincent Kompany:

Vincent Kompany beleeft niet bepaald een makkelijk seizoen bij RSC Anderlecht. Toch hoopt Kompany nog steeds dat hij volgende zomer met de Rode Duivels actief zal zijn op EURO 2020.

Martinez begrijpt dat Kompany erbij wil zijn, maar geeft de verdediger geen garanties. "Ik heb al met Vincent gesproken. Hij is een echte winnaar. Op mentaal vlak is Kompany de meest impressionante speler waar ik al mee mocht samenwerken. Zijn situatie is niet veranderd: hij is een superspeler, maar moét spelen", aldus Martinez in La Capitale.

"Bij Anderlecht heeft Vincent meerdere rollen, maar ik focus me enkel op die van speler. Als hij niet speelt, kan hij geen deel uitmaken van de groep bij de Rode Duivels. Maar dat is iets wat we in maart zullen beslissen. Wat ik wel kan zeggen is dat Kompany niet gewoon deel zal uitmaken van mijn selectie omdat hij een leider is."

"Niet correct"

"Ik stel een groep van voetballers samen. Het zou dan ook niet correct zijn tegenover andere spelers om de selectie samen te stellen op basis van andere criteria. Dat kan echt niet", besluit Martinez.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport